Мерене с рефрактомер по време на ферментацията.

Линкове към полезни ресурси относно домашното биропроизводство, дестилация, винарство и др.

Re: Мерене с рефрактомер по време на ферментацията.

Мнениеот jentaro » 18 Фев 2021, 14:10

Не , не съм я объркал със сигурност. Според този калкулатор , всичко излиза точно :
https://www.northernbrewer.com/pages/re ... calculator

16 брикс първоначално , 9 краино = 1.017 което е 4.33 брикс според този саит: https://winning-homebrew.com/specific-g ... -brix.html

НО според таблицата която и колегата визира по рано и която аз също използвах , 9 брикс = 0,996 плътност което пак според тази таблица = -1.1 брикс ( което реално си е 0). Така че или таблицата е сгрешена , или нещо трябва да се променя и аз не разбирам какво. Затова моля някой да обясни.
Благодаря
jentaro
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 5
Регистриран на: 26 Фев 2016, 13:25

Предишна

Назад към Полезна литература за четене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron