Страница 1 от 10

Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 02 Ное 2017, 23:53
от mirix
Дойде време да откриваме сезона. Изпадна ми свински врат 2.5 кг. х 9.20.
Нагласих го за роле , и сега чакаме.
Надяваме за нова година да хапвам.
IMG_20171101_223840.jpg

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2017, 10:22
от ultrashock
Е дай и рецептата :)

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2017, 10:38
от Dave Lombardo
Е кажи барем рецептата де, Асан и той съм хора...

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2017, 12:57
от Martin
Закъсня Миро, закъсня..... Още преди седмица я захванах със 3 рибици и едно контрафиле за Брезаола.

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2017, 13:52
от Dejmos
Аз пък подхванах половин квадратен метър свинска кожа да я правя на "пуканки".
По рецептата на дигиталния бушмен, но първо я поизпекох с една малка газова горелка на терасата. Стъргане от сланина, стъргане от изпичането, варене... три дни играчка след работа, довечера ще я режа и слагам да съхне.

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2017, 18:17
от mirix
Ами късно отвориха магазинчето ми. С тази топла есен...
Рибиците стават бързо. А това 2 седмици зрее в хладилник и после сушене.

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 04 Ное 2017, 21:58
от Dejmos
Свинските "пуканки" се оказаха изненадващо сполучливи. На снимката се вижда как изглеждат преди и след пържене.
Изображение

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 06 Ное 2017, 00:48
от Delikatesi.es
Dejmos написа:Аз пък подхванах половин квадратен метър свинска кожа да я правя на "пуканки".

От къде я намери таз кожа?
Като ги гледам пуканките на снимката са се получили и изглеждат доста апетитно.

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 06 Ное 2017, 08:06
от mirix
Много добре изглеждат, предполагам са по хубави от царевичните :D

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 06 Ное 2017, 15:42
от Dejmos
От Била.
Сурова, ощавена колкото да падне четината, жилава като колан... Все едно е годна само за цървули.

http://digital-bushman.com/?p=1168
Това е рецептата.
Моята вариация включваше пърлене до черно с горелка и накисване в гореща вода, за да омекне опърленото и да се остърже по-лесно.
Варих на два пъти, за да се махне по-добре колагена. Варих около половин час и после преместих кожите в друга тенджера с вряща вода.
И пържих в палмово масло, защото има много висока температура на кипене.
Оставяйте ги да се раздуят добре при пърженето. Иначе остават твърди участъци, доста трудни за сдъвкване.

Може да се подправят при варенето или след пърженето. Аз подправях след пърженето - сол, черен пипер, лют червен пипер.