Страница 8 от 10

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 01 Окт 2018, 13:41
от MadButcher
Подготвям т.нар Ugly Drum Smoker (UDS), който е обаче е предимно за топло опушване. Като стане ще пусна снимки. Елементарен е за изпълнение. Основата е 200л. варел, ползван за хранителни цели. Нещо като това https://goo.gl/images/rwywcr

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 08 Ное 2018, 14:28
от executor
Някой случайно да има оригиналанта рецепта на БУШМЕНА за ЧОРИЗО ?!

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 08 Ное 2018, 14:43
от Martin
Аз я имам :)

1/1/1 телешко/свинска плешка/сланина
Сол - 20гр / кг
Захар - 6гр / кг
Пушен пипер Pimenton de la Vera - 20гр / кг
Лют пипер - 1гр / кг
Чесън - 10гр / кг
Бяло вино - 50мл / кг
Риган и черен пипер на вкус

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 08 Ное 2018, 14:53
от Foreigner
Лошо, че не записахме всички рецепти на Бушмена, преди да си спре блога. Някой ако е запазил нещичко, нека да го пусне тук.

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 08 Ное 2018, 15:05
от Martin
Рецепти да искаш.
За мене е важно знанието което натрупах от него за процесите и технологията. Рецепти се намират/измислят.

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 08 Ное 2018, 15:06
от executor
Martin написа:Аз я имам :)

1/1/1 телешко/свинска плешка/сланина
Сол - 20гр / кг
Захар - 6гр / кг
Пушен пипер Pimenton de la Vera - 20гр / кг
Лют пипер - 1гр / кг
Чесън - 10гр / кг
Бяло вино - 50мл / кг
Риган и черен пипер на вкус


МНОГО БЛАГОДАРЯ !!!
Някакви особедности по приготвянето има ли ?

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 08 Ное 2018, 17:54
от Dave Lombardo
Martin написа:За мене е важно знанието което натрупах от него за процесите и технологията.

Сега ако кажеш, че ги имаш запазени/записани... :?

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 09 Ное 2018, 12:08
от dr_slavov
Ето какво имам запазено. Тези съм ги тествал и ми харесаха. Направени са за автоматично изчисляване на количествата.

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 09 Ное 2018, 20:32
от Dejmos
Дигиталният е спрял блога?
Лошо.
Някой има ли рецептата на пусната?

Re: Блажно 2017

МнениеПубликувано на: 09 Ное 2018, 21:43
от Foreigner
Той за пуска май нямаше. Миро беше пускал рецептата. Ето я:

http://forum.beer-bg.com/viewtopic.php?f=16&t=3208&hilit=%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0