Страница 1 от 1

Джолана и неговите разновидности...

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2017, 00:07
от mirix
Зима настана ....
Няма да се отдаваме на бунтовнически песни, а на кулинария.
Правил съм джолани всякакви. Е почти.
Наредих ги малко ми съдчето, че в гърнето.
Само да кажа.
Не съм шеф(готвач) самоук съм.
Не претендирам, че знам и мога!
Старая се да е вкусно.
Тук като изватеняк и водещ кулинарно предаване.
В кулинарен раздел във форум...
От доста време търсих джолан с кожа. Отвориха магазинчето и... Творих
3 бр джолан х 700 гр.
Мислех да го правя натурален.
Обичам натюрела и простите неща.
Добавих малко екстри.. подправки..
Незнам какво ще стане!
Лук 3 дори 4 вида. Бял червен жълт и зелен.
Морков, яки черита
Подправки: сол, чер пипер, кимион, няколко зърна бахар.
100 мл бира.
За обвивка
Гюзум/джоджен, леощян/девисил, целина листа.
IMG_20171102_223150.jpg

Утре по вече!

Re: Джолана и неговите разновидности...

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2017, 10:22
от cervesa
Туй е манджа,бе мискинино!

Изхабил си джолана с кожа! (Аз само в Кауфланда намерих суров)

Пече се 4 часа само той.Облива се с тъмна бира (за предпочитане лагерен портер),докато кожата стане черна и хрупкава,а отвътре става мозък!

(Има и една предварителна подготовка-ама нея,само на ушенце :)

Re: Джолана и неговите разновидности...

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2017, 14:01
от Dejmos
Опитай по тази рецепта https://www.bonapeti.bg/recepti/svinsko-na-kontsi/
Оригинално е с плешка, но с джолан (не съм пробвал с кожа) става много по-добре. За предпочитане в глинен гювеч с капак, още по-добре ако се замаже капакът. Слагаш във фурната преди да си легнеш, за обяд е готово.

П.П. А може ли и аз да наредя едно ушенце да чуе за предварителната подготовка?

Re: Джолана и неговите разновидности...

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2017, 18:16
от mirix
И аз мислех да го правя натюрел, но загънато със зеленийка и с капак. Вече са го пуснали да се пече. Довечера ще махна капака за 30-40 мин и ще стане. Не иска да ми прикачи файла как е загънато.