Две приспособления (плюс още няколко)

Тук всеки желаещ може да си отвори тема за да се похвали с какво вар, в какво отлежава, и как изглежда крайния резултат

Модератор: Martin

Re: Две приспособления (плюс още няколко)

Мнениеот petiomalchev » 10 Окт 2017, 11:40

Dejmos втулката за крана как я захвана. Защото стената на хладилната чанта е отвън и отвътре по 1мм. пластмаса а вътрешността стереопор.
Или твоята имаше място за кран.
petiomalchev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 240
Регистриран на: 09 Ное 2016, 00:11

Re: Две приспособления (плюс още няколко)

Мнениеот Dejmos » 10 Окт 2017, 16:34

@petiomalchev
Разглобих чантата (и счупих дръжките :( ). Първо маркирах положението на втулката отвътре и пробих двете стени наведнъж с тънко свредло. После разглобих и разширих по отделно отворите във вътрешния съд, външния и слоя стиропор. Монтажът на крана е втулка-клингерит-вътрешния съд-гумена шайба-удължител 1/2-тефлонова лента-кран.
Трябва да уплътня отвора във външната стена, за да не влиза вода към стиропора.

@ultrashock
Хладилната чанта е 40л до ръба. Реално използваеми около 35.
Загрявам цялото количество вода в хладилната чанта. Така се затопля изолацията и после майшът изстива по-бавно. Отсипвам промивната вода в друг съд и й слагам бързовар и термостат да държи на 80 градуса докато ми потрябва.
Смесвам малца 0,5:1 със студена вода и разбърквам добре, за да не се образуват буци после с горещата вода. Размесването е песен. Ползвам по-простия калкулатор от същия сайт, този не се справя с подобна температурна схема. Не че простият се справя добре, температурата след смесването винаги е 2-3 градуса под изчисленото.
Спарджармът още го измислям. Искам да плува върху повърхността на майша, за да не се плиска водата при вливането и рециркулацията (планирам РИМС).
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 719
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Две приспособления (плюс още няколко)

Мнениеот Bones » 29 Юни 2018, 11:35

За да не отварям нова тема, реших да постна в тази на колегата. Идеята не е моя, нито съм я тествал лично, но ако сега навлизах в пивоварството със сигурност щях да пробвам до колко ефективна би била подобна система за охлаждане.

http://www.instructables.com/id/Free-and-Simple-Wort-Chiller/
Bones
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 126
Регистриран на: 30 Авг 2015, 10:06

Re: Две приспособления (плюс още няколко)

Мнениеот ultrashock » 29 Юни 2018, 16:43

Супер, но опитай с казан 50л и нагоре. Не можеш да го мръднеш, да не говорим да го повдигнеш толкова, а толкова голяма кофа няма да успееш да намериш. Да за 15 литрови варки може и да стане.
Аватар
ultrashock
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Окт 2016, 10:34
Местоположение: София

Предишна

Назад към Да си ги покажем (оборудванията и бирите)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron