Страница 3 от 3

Re: Тия страшни лагери :)

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2017, 21:01
от dr_slavov
Разклащане и ги остави както са си. Щом има пяна нещата се случват. С лагера трябва търпение.

Re: Тия страшни лагери :)

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2017, 08:28
от rajev
Какви дрожди си полсвал?Защото и при мен го имаше този проблем със ферментация над 10 дни със --Диамант--- .А предни години за около 7-8 дни всичко беше изферментирало.Поздрави

Re: Тия страшни лагери :)

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2017, 09:40
от ВескоВарна
Дрождите са Saflager S-23 от пакетчета, три отделни стартера... и трите шупнаха.
Снощи пуснах духалка в мазата за 1час. Днес или ще ги вдигна на високо от пода или ще ги преместя другаде ... поне ще се разклатят!:)
Чудя се дали не съм вкарал малко кислород при залагането във ферментатора или температурата не е била достатъчно ниска и съм травмирал дрождите. А може докато ме е нямало просто да е било по-студено.
Ако поне един кег слезе до 5% ще го преместя на 20С за ден и ще го бутилирам, после ще промия дрожди да подсиля другите ... А супер крайния вариант ще презасея с Нотингам!:)))

Re: Тия страшни лагери :)

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2017, 15:01
от MadButcher
Моят лагер успешно се принесе в бутилките:

малцове:
4 kg - German - Pilsner (88.9%)
0.3 kg - German - Wheat Malt (6.7%)
0.2 kg - German - Munich Dark (4.4%)
хмел:
10 g - Columbus, Type: Pellet, AA: 15, Use: Boil for 60 min,(останал от сухо)
25 g - Tettnanger, Type: Pellet, AA: 2.9, Use: Boil for 10 min,
25 g - Tettnanger, Type: Pellet, AA: 2.9, Use: Boil for 5 min,
дрожди: Danstar - Diamond Lager (стартер). За 6 дни от 12.5 на 2.5Р
Газировка с отделена мъст. Не съм бистрил с желатини, щото няма нужда.