Първите ми Ейлове с горна ферментация!

Модератор: Martin

Re: Първите ми Ейлове с горна ферментация!

Мнениеот 5th-hokage » 04 Май 2017, 19:49

Щом казвате - няма да споря - просто може би аз съм прдубеден - работейки във фирма занимаваща се с изграждане на големи климатични инсталации знам, че медните тръби които се използваха там са с лаково покритие, което не пречи по никакъв начин на заваряването, но пак казвам може да е частен случай и повечето да са такива каквито казвате - без никакво покритие.
Аватар
5th-hokage
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 357
Регистриран на: 18 Ное 2014, 11:35
Местоположение: София

Re: Първите ми Ейлове с горна ферментация!

Мнениеот lhristov » 04 Май 2017, 20:10

5th-hokage, баце, не спорИ, ами на 16-ти дай да седнем на една маса и ще ти обясня за медТа и сплавите И. Ти ще ми обясниш за дегустацията на бира и така, докато врътнем по няколко...
Аз охлаждам с медна - 5 метра, Ф 10 мм външно. (35 лв. без доставката от Дупница). Навита е на кръг 250 мм. в диаметър. Поразтегната... Сваля до 25*С за около 40 минути. Говоря за варка от 10 кг. малц. Е, хубаво е да има резерв, ама няма. Когато я купувах, работех с 5 кг. само. :D :D
"Лоша бира няма, има само сгрешен стил."
Мартин -много уважаван от мен стиладжия!
lhristov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 104
Регистриран на: 29 Ное 2013, 23:20
Местоположение: София

Re: Първите ми Ейлове с горна ферментация!

Мнениеот lukata » 04 Май 2017, 20:22

Благодаря ви за мненията-поръчвам неръждаемата и още тази седмица ще я пробвам.
Определено неръждавейката е по непретенциозна.
Сега ми давате идея да пробвам окорона ,за почистване на медни неща.
То за какво ли не го ползваме :D
Поздрави!
lukata
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 65
Регистриран на: 04 Юли 2016, 10:34
Местоположение: Чавдар

Re: Първите ми Ейлове с горна ферментация!

Мнениеот mirix » 06 Май 2017, 00:15

lhristov и аз съм навитак да ми обасниш за бакъра. Особенно защо се получава при загряване и охлаждане омекване на характера отколкото закаляване.
Скоро планирам да направя разходка на челядта из центъра на Софе-то и ще се радвам на сБИРКа.
Tуй е бира, тя не е гадна!
Тати има една болест, която го кара да пие бира.
Аватар
mirix
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 916
Регистриран на: 12 Окт 2012, 10:10
Местоположение: Горна Оряховица

Предишна

Назад към Ейлове (с горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта

cron