Су вид (Sous Vide) уред

Дискусия за методи, съдове, проблеми при озахаряването на кашата.

Модератор: Martin

Су вид (Sous Vide) уред

Мнениеот laren » 22 Май 2021, 12:02

Здравейте колеги,

Наскоро ми подариха такъв уред с подсказка, че може да се използва и в процеса на варене на домашна бира. В началото бях малко скептичен, но намерих някакви видеоклипове в мрежата и реших, че може и да се получат нещата. Не слагам линк към видеото, защото е за конкретната марка уред. Както и да е, в клипа малца се слага в торба от тензух и в страни от тензуха се слага този уред, който за тези, които не са го виждали, представлява нещо като помпа, която върти течността около реотани. Идеята е да върти само вода без люспи или други парченца от малца, за да не се допират до реотаните.

След това дълго встъпление - ето и проблема ми, Настроих уреда да поддържа 65 градуса за 45 мин, но като премерих температурата в другия край на тенджерата беше доста по-ниска. Т.е. не успявам да осигуря достатъчно добра циркулация. Молбата ми е, ако някой е използвал су вид уред за озахаряването да сподели малко опит.

Благодаря предварително.
laren
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 1
Регистриран на: 23 Мар 2017, 17:27

Назад към Озахаряване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron