Озахаряване без ензими

Дискусия за методи, съдове, проблеми при озахаряването на кашата.

Модератор: Martin

Озахаряване без ензими

Мнениеот patzo68 » 02 Окт 2015, 10:36

Здравейте, тепърва започват да се ограмотявам по темата и искам да попитам майсторите тук може ли да се озахари зърно чрез хидролиза на нишестето с някаква киселина - винена, лимонена ?
patzo68
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Окт 2015, 13:56

Re: Озахаряване без ензими

Мнениеот victoryvt » 02 Окт 2015, 16:30

Може, обаче не е съотносимо с пивоварството, още по-малко с домашното пивоварство.
Доколкото съм чел - изисква се висока температура и последваща неутрализация на киселината, за да може все пак получената маса да ферментира с дрожди.
Същото важи и за хидролиза на дървесина (целулоза) с киселина и високо налягане и температура.
Последното се използва за добив на биоетанол, който отива за автомобилно гориво, а не за питейни цели.
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново


Назад към Озахаряване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron