Страница 1 от 2

Нужда от промиване

МнениеПубликувано на: 12 Май 2015, 23:21
от dr_slavov
Еми четох четох и на това не можах да намеря отговор.
Защо при озахаряването не сложим цялото количество вода и след това просто източваме?

Re: Нужда от промиване

МнениеПубликувано на: 13 Май 2015, 00:27
от dakobow
Ми, щото остава много захар в триците!Трябва да се промие, да извлечеш захарите максимално !

Re: Нужда от промиване

МнениеПубликувано на: 14 Май 2015, 09:53
от daniel.trifonov
...и с толкова много вода, pH на развора не може да се свали достатъчно за да протекат нормално процесите на озахаряване.

Re: Нужда от промиване

МнениеПубликувано на: 15 Май 2015, 15:12
от dr_slavov
Това означава ли, че ако искам да направя висок начален екстракт за Russian Imperial Stout например, е по-добре да изварявам повече отколкото да спестя промивката? Защото в промивката екстракта е по-нисък предполагам. Или бъркам?

Re: Нужда от промиване

МнениеПубликувано на: 15 Май 2015, 16:30
от bojo
Май е най-добре първото изтекло, което е с плътност от 17-18 Brix нагоре да се отдели за високоалкохолни бири, а следващите количества събрани след промивката да отиват за някоя шофьорска бира :lol:

Re: Нужда от промиване

МнениеПубликувано на: 15 Май 2015, 22:15
от dakobow
Ае няма преди и след промивката, задължително промиваш и след това,като искаш силна бира изваряш оклкото искаш, може даже докат стане на "мармалад":D :lol: !!!

Re: Нужда от промиване

МнениеПубликувано на: 15 Май 2015, 23:28
от dr_slavov
Ами сега :D
Две абсолютно противоположни мнения. А аз съм поръчал продукти за една малка варка Russian Imperial Stout. Май ще работя по усет.

Re: Нужда от промиване

МнениеПубликувано на: 16 Май 2015, 09:54
от bojo
Моето предложение е с цел по-малък разход на енергия и време, не че другият вариант е грешен.

Re: Нужда от промиване

МнениеПубликувано на: 16 Май 2015, 10:14
от cervesa
др.Славов,вие колко варки имате досега,ако не е тайна?

Re: Нужда от промиване

МнениеПубликувано на: 16 Май 2015, 17:41
от dr_slavov
0