Таблица за подходящите ензими за червени и бели вина

Без вино закъде ?
Кой как бере гроздето, как го ронка, мачка, сулфитира, мацерира, ферментира, отлежава и бутилира.

Модератор: ilu6a

Таблица за подходящите ензими за червени и бели вина

Мнениеот victoryvt » 23 Авг 2013, 16:08

Тъй като наближава гроздобера и винарската кампания 2013-та, реших да кача една полезна информация относно типовете пектолитични ензими, които се използват за подобряване екстракцията на цвят, на аромати и на течност при винификацията на червено и бяло грозде.

Таблицата е за продуктите на Мартин Виалат - Франция, които така или иначе се предлагат в електронния магазин за любителите на домашната винификация :)

enzimi-1.jpg


enzimi-2.jpg
Отлежават.......пият се:
Изображение..........ИзображениеИзображение
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2041
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Назад към Вино !

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron