Страница 2 от 2

Re: За дъбовия чипс и неговото използване

МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2013, 10:24
от mirix
Имам едно бидонче с около 30 л мъст и се надявам от там да има 10-15л. винце. Сега като мине бурната ферментация и да мине някой ден от тихата ще сложа в едно чорапче малко и ще опитвам да видя какво ще се получи. Мисля да пробвам с 3 гр/л.

Re: За дъбовия чипс и неговото използване

МнениеПубликувано на: 17 Окт 2013, 19:32
от vsd
Между другото, от както започнах да експериментирам с дъбовия чипс с виното и ракията, се научих доста добре да различавам вкуса на дъб. Опитах 2-3 купени вина, не много скъпи, които предполагам са с дъбов чипс правени и и те не ми харесаха, докато в ракията чипса мисля че прави чудеса.
Струва ми се че дъба във виното скрива плодовите аромати и кара други да излязат напред, а това не е това което целя на този етап.