Вино 2017

Без вино закъде ?
Кой как бере гроздето, как го ронка, мачка, сулфитира, мацерира, ферментира, отлежава и бутилира.

Модератор: ilu6a

Re: Вино 2017

Мнениеот GunGod » 24 Сеп 2019, 20:30

victoryvt написа:Първоначално не повярвах на рефрактомера и пробвах с един голям и точен захаромер - закова 28 точно.


Аз от 2 години само такова намирам 27-28 но после виното става много силнно. Алкохола при 28 става брутален и направо те блъска. На мен не ми харесва защото ми покрива ароматите а пък на жената че и завърта бързо главата :D
Тази година взех от приятел Каберне/Мерло 24-25 и съм много доволен. Вече е на воден клапан за ЯМКФ ;)
Аватар
GunGod
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 94
Регистриран на: 13 Окт 2014, 15:55
Местоположение: София

Re: Вино 2017

Мнениеот ВескоВарна » 04 Окт 2019, 16:37

rajev написа:Колеги да не се депресирахте ,че ни изклаха прасетата :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: и да сте се отказали да правите вино?
Аз заредих бидоните :
един 200литра с мерло 25.2 % захарност
и друг 200 литра каберне 26.4 %захарноост и 50 литра розе.
Само туршията ми трябва и тази зима ще я караме на посно и вино :lol: :D


Ще си изкривя душицата и ще си купя испанско свинско от Кауфланд, но постно с вино НЕ!!! :angry-screaming:
:obscene-drinkingbuddies:
Варка -31бр.
Малц -319,1кг.
Аватар
ВескоВарна
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 179
Регистриран на: 12 Мар 2016, 17:05

Re: Вино 2017

Мнениеот MadButcher » 04 Окт 2019, 17:12

Аз заложих 120 литра мерло. Излезе общ захарен градус 24, миналата година беше малко повече, но и на това доволен. Сега ферментира много бурно :D Някой от асеновградско има ли представа какво е състоянието на Мавруда тази година? Гледах една привлекателна обява в ОЛХ и ме поблазни, защото много високо ценя тоя сорт.
Аватар
MadButcher
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 281
Регистриран на: 04 Апр 2017, 15:59
Местоположение: Велико Търново

Re: Вино 2017

Мнениеот rajev » 06 Окт 2019, 06:51

Моето каберне му се влачи ферментацията вече 2 седмици (26.4% захарност) ,НО не съм му слагал нищо друго освен дрожди .Вчера сутринта беше вече на 7% след малко ще го замеря пак ама върви към точене и залагане за ракия после ,а мерлото е източено и даже и ракията сварих от него.
Сега чакам да излезе зеле кьосе за туршията
Аватар
rajev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 405
Регистриран на: 14 Ное 2013, 17:53
Местоположение: Пловдив

Предишна

Назад към Вино !

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта