Следващото съБИРАне

Клуб на домашните пивовари от София.

Re: Следващото съБИРАне

Мнениеот Dejmos » 29 Авг 2017, 14:27

Дадено, ще нося и сайдер.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 705
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Следващото съБИРАне

Мнениеот Mihail » 29 Авг 2017, 17:14

И аз ще мина :)
Mihail
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 58
Регистриран на: 26 Мар 2014, 16:15

Re: Следващото съБИРАне

Мнениеот 5th-hokage » 30 Авг 2017, 09:23

И аз съм наличен ... евентуално със жената
Аватар
5th-hokage
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 354
Регистриран на: 18 Ное 2014, 11:35
Местоположение: София

Re: Следващото съБИРАне

Мнениеот div omraz » 30 Авг 2017, 09:26

+1
div omraz
Малко вари, малко споделя
Малко вари, малко споделя
 
Мнения: 7
Регистриран на: 25 Сеп 2013, 13:17

Re: Следващото съБИРАне

Мнениеот Dejmos » 01 Сеп 2017, 15:39

Много ми хареса радлера. Може ли авторът да сподели параметрите и рецептата?
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 705
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Следващото съБИРАне

Мнениеот Текс » 05 Сеп 2017, 18:43

Dejmos написа:Много ми хареса радлера. Може ли авторът да сподели параметрите и рецептата?


Може би става дума за моята бира.
Беше експеримент. Не стана точно това, което очаквах. Има невероятен, силен лимонов аромат, но на вкус ми идва малко в повече. Иначе перфектно се избистри и има хубава, трайна пяна. Ето рецептата:

Малц:
- Пилзнер - 4кг (80%)
- Карапилс - 1кг (20%)
Озахаряване:
66*С-15мин
68*С-25мин
72*С-15мин
Корекция на пеха до 5.4 с прясно изцеден сок от две лимончета.
Хмел:
- Херкулес 17.8% - 2гр/65мин
- Ариана 11.7 - 40гр/15мин
- Ариана 11.7 - 30гр/10мин
- Ирландски мъх 3гр/10мин
- Лимонови кори, киснати във водка и отцедени - 125гр (6 лимона) /2мин
- ИБУ - 50
OG - 13.6P (1.055SG)
Дрожди US05
Сухо: Лимонови кори и кора от грейпфрут, киснати във водка и отцедени(един грейпфрут и 5 лимона)
FG - 2.82P(1.011SG)

Захар за газировка в бутилките - 7гр/л. В кега газирана с СО2.
Текс
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 73
Регистриран на: 04 Сеп 2016, 11:23
Местоположение: Перник

Re: Следващото съБИРАне

Мнениеот Dejmos » 07 Сеп 2017, 00:14

Бутилка от Хайнекен, 330мл., малко етикетче като за цена с надпис 18 радлер на него? Хареса ми.
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 705
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

Re: Следващото съБИРАне

Мнениеот Yaskata » 07 Сеп 2017, 07:54

Да замоля за рецептата на Лъчезарното пиво - Амбър еила
много ме грабна! :D
Аватар
Yaskata
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 303
Регистриран на: 01 Ное 2014, 18:37
Местоположение: София

Re: Следващото съБИРАне

Мнениеот Текс » 07 Сеп 2017, 10:16

Dejmos написа:Бутилка от Хайнекен, 330мл., малко етикетче като за цена с надпис 18 радлер на него? Хареса ми.


Да, това е.
Текс
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 73
Регистриран на: 04 Сеп 2016, 11:23
Местоположение: Перник

Re: Следващото съБИРАне

Мнениеот Dejmos » 15 Сеп 2017, 18:43

Да не пускам нова тема.

В Южния парк гледам някакви палатки, скари, сцена...
Някой ходи ли му се в парка утре следобед? Техните мезета и наши бири?
Бири - 28, плюс 5 пъти Apple Cider с купен ябълков сок
Малц/зърно - 120 кг.
Последна бира - "Двамата болни", светъл ейл
Последна друга напитка - медовина, брага, каберн-ейл
Dejmos
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 705
Регистриран на: 26 Юли 2015, 11:13

ПредишнаСледваща

Назад към Шопски клуб

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron