American IPA с круши и WB-06

Модератор: Martin

American IPA с круши и WB-06

Мнениеот nikolay.illov » 21 Авг 2015, 20:10

"cervesa" би казал че, това е "nonsense" :D , но все пак споделям рецептата, защото на мен лично много ми допадна.

За 20 литра:

4,5 кг. Пейл Ейл
0,5 кг Караамбър
0,5 кг Карапилс

Хмел: БГ каскейд - 50гр - 20 мин;
50гр - 10 мин;
50гр - 5 мин:
Цитра - Whirpool 50гр 15 мин.

350гр круши в казана по време на варенето (дребни, ароматни, селски круши)

Еднотемпературно озахаряване 45 минути на 67°С

Търсех цитрусови аромати от хмела, аромат и вкус на круши и ароматите на вайцен.
Получи ми се :D

Поздрави и наздраве.
Прикачени файлове
11892230_10206556897794769_1763107614975019308_n.jpg
11873474_10206556898794794_2017823248087405592_n.jpg
Аватар
nikolay.illov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 230
Регистриран на: 19 Окт 2014, 19:17
Местоположение: Костинброд

Re: American IPA с круши и WB-06

Мнениеот nnakov » 03 Сеп 2015, 19:10

Браво Ники! Поздравления!
Докато четох описанието и ми се допи биричка :mrgreen:
nnakov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 102
Регистриран на: 03 Сеп 2014, 15:53

Re: American IPA с круши и WB-06

Мнениеот 5th-hokage » 03 Сеп 2015, 20:23

А аз да кажа че не беше никак лоша - може пак да я повтори тази варка :)
Аватар
5th-hokage
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 357
Регистриран на: 18 Ное 2014, 11:35
Местоположение: София

Re: American IPA с круши и WB-06

Мнениеот cervesa » 03 Сеп 2015, 20:56

:D не бих казАл,че е "nonsense" :D
Това е чудесен експеримент :clap: и бих бил щастлив ако запазиш една бутилчица за 3-ти октомври ;)
Категория-плодова бира с български круши,американски хмел и немски дрожди! :D Вода-костинбродска(т.е.:Кока-кола) :D :D :D
Наздраве!и както казват на запад от Трън: Хев фън! :D :D :D
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38


Назад към Ейлове (горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта