American Stout

Модератор: Martin

Re: American Stout

Мнениеот Martin » 02 Ное 2016, 10:13

KpaTyH написа:Рецептата е за американски стаут

20B. American Stout
Overall Impression: A fairly strong, highly roasted, bitter,
hoppy dark stout. Has the body and dark flavors typical of
stouts with a more aggressive American hop character and
bitterness.

Не може ли да се ползва Цитрата ако иска такъв?


American hop character не означава точно Цитра. Експеримент или не, просто не вярвам да му върви. По скоро бих опитал със Амарийо, Кристал, Чинук или Мозаик.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: American Stout

Мнениеот asenr » 02 Ное 2016, 13:45

Сложи Цитра за сухо, то не пречи :) Ама и аз не бих сложил Цитра в стаут. Хич не ми се връзва.
В съотношението цена-качество бирата на аванта е без конкуренция :obscene-drinkingcheers:
Аватар
asenr
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 191
Регистриран на: 19 Ное 2015, 21:42
Местоположение: с. Ковачево, общ. Сандански

Re: American Stout

Мнениеот KpaTyH » 02 Ное 2016, 19:48

Ами не знам, със Simcoe стана добре(имаше и чайче преди бутилиране), поне на мен ми хареса, в Хърватска - 39.3, но може и цитрата наистина да не е подходяща :) Но бирата на колегата ще е добре с Халертауто :)
Аватар
KpaTyH
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 128
Регистриран на: 05 Юни 2014, 15:40
Местоположение: Горна Оряховица

Предишна

Назад към Ейлове (горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron