Страница 2 от 3

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2017, 18:32
от petiomalchev
Значи минавам на варианта чист стаут :D
Да на звездният анасон аромата е по мек, правил съм мастика от него.
В Кауфланд преди няколко дни търсих половин час обикалях подправките, чайовете нямаше, ама що не питах на информация.

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2017, 00:36
от kobyraaa
Аз от там си взех този до мола.Намира се където са сладкарските неща.Бакпулвера содата шок.пръчици на тези рафтове.Предната седмица взех да пробвам и аз тази бира взела награда.

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2017, 11:08
от petiomalchev
Благодаря kobyraaa там беше свършил но в Кауфланд Младост намерих.
Ако до обяд пристигнат материалите следобед я мятам :D

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2017, 00:57
от Dejmos
За софиянци - близо до Орлов мост има едно магазинче за екзотични подправки, казва се "Бахара" - там има звезден анасон и други странни и редки подправки. Пресни и с добро качество, но скъпи.

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2017, 10:26
от Delikatesi.es
Вчера я бутилирах. По-тъмна бира не съм виждал. Краен екстракт 5°P, като началния беше 15. Не правих вторична ферментация, само една за 11 дни на 19°C околна температура.
Усетих леко кисел вкус и е леко като газирана. Това трябва ли да ме притеснява или ще се оправи след отлежаванеро?

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2017, 12:00
от Martin
Много е тъмна да. С фенерче светиш през чашата, не минава нищо...

След изпит цял кег, мога да предложа мезета: Тъмни меса, торта или сладолед.

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2017, 14:41
от stoyanninov
слагаш ли всичките малцове при започване на озахаряването или добавяш каратата и печения накраря?

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2017, 15:28
от Martin
Всичките в началото за да може пехато да стане без добавки на киселина.

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2017, 17:54
от stoyanninov
не излизат ли много горчивини така от печените?
ние по съвети на Мая направихме колд стипинг - накиснахме карата и пенения предишния ден в студена вода, прецедихме течността и го добавихме 15 мин преди края на варенето. на деня на домашните ще видим какво е станало :)

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2017, 19:51
от Martin
Не съм фен на Cold steep. Всичко в кюпа!
Шегата на страна, високото ИБУ от хмела убива горчивината на печените малцове и остава само усещане за кафе и тъмен шоколад без натрапчива горчивина. За това стаутовете са с високо ИБУ.