Страница 3 от 3

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 05 Фев 2017, 16:20
от miroslav_vylchev
мога ли да вместо анасон да добавя малини

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 05 Фев 2017, 19:29
от 5th-hokage
Разбира се че можеш :) , но тогава няма да е същата рецепта :) може и по добре да се получи, може и по зле - не се страхувай да експериментираш - само си води записки какво си направил

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 05 Фев 2017, 22:19
от Martin
Малини на стаут.... Нещо не ми се връзва. Неща които вървят на стаут : лактоза, какао, анасон, сушени сливи, фурми, портокали, мента, джоджен, кокос, люти чушки, кестени... може да се сетя и за други. Ама малини... по към светли свежи бири или ламбици ме карат. Ама пробвай и докладвай.

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 17 Фев 2017, 20:56
от Delikatesi.es
Днес, 20 дни след бутилирането, вече определено ми хареса тази бира. Отлежаване му е майката.
Ето и как изглежда
[img]
20170217_174700.jpg
[/img]

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 18 Фев 2017, 11:19
от petiomalchev
Вчера и аз пробвах моята, от варката 26 дни.
Добавих малко и от мен в рецептата, охмелих преди бутилирането чрез филтър за водопровод 60 микрона, стана с по-силен аромат на хмел Аурора.
Добре се получи доволен съм.

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 11 Апр 2017, 09:15
от ultrashock
Бирата поотлежа на хладно и сега в момента е уникална. Лек вкус на кафе, анасона се усеща, напълно подходяща за сладки изкушения, пробвал съм я с кекс и с крем карамел. Интересното е, че до сега на майка ми са й странни моите бири, а тази й допадна.
Със сигурно ще я повторя през есенно-зимния сезон.

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 11 Апр 2017, 21:07
от lhristov
И аз правих тази рецепта. Смея да кажа: най-добрата ми бира, направена до сега. Това е моя стил, определено! Стила бира, който най ми харесва.
Адмирации за Мартин и благодарност, че сподели.

Колега съфорумец, даже мисля е модератор в раздела "вино", Илюшата, вкара глава във ферментора и пожела да опита проба ( на втория ден ферментираше бирата) и остана възхитен.
И си пожела: "Искам да я опитам тая бира готова".
Е... след като опита едно 0,7 литра бутилка пожела рецептата. Надявам се съм го спечелил за каузата! Макар че, той направи първи опит. Със нещо светло. Не му знам резултата.

Та... Молбата и питането ми е, мога ли да "постна" рецептата и в друг форум - ракиятаком?
Все пак, лоялно е така.
А, Мартин?
Ще цитирам източника си и автора на рецептата. То е ясно.

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2017, 09:00
от Martin
Разбира се, нямам възражения :)

Re: Star Anise Stout

МнениеПубликувано на: 28 Апр 2017, 15:40
от Dave Lombardo
Чудя се дали да не зяносам варката, като вместо анасон бутна малко карамфил...
или пък съвсем да омажа всичко, като ги смеся...
макар, че малко ми се бият като аромати...
или да бухна карамфил + канела, да спретна една коледна варка преди лятото... :D
а в крайна сметка, докато се чудя, може и да оставя стаутчето неароматизирано :)
Мнения?