Страница 3 от 3

Re: Belgian Dark Strong Ale /Quadruple/

МнениеПубликувано на: 20 Апр 2017, 15:19
от dr_slavov
Снимки ОК, но пo-интересен е вкуса и аромата. На стандартен карамел или наистина се усеща бисквитения привкус.

Re: Belgian Dark Strong Ale /Quadruple/

МнениеПубликувано на: 20 Апр 2017, 22:17
от lhristov
Снимки ще кача, само да ги обработя.

Сега обаче съм доста разочарован от опита...
Днес, като се прибрах реших да махам фолиото и се разочаровах. Залепнало е здраво. "Петлето" е меко и пластично. Заема формата на съда, в който го сложиш. Лепкаво е много.
Едва ли това е баш КАНДИ. :o
На вкус не съм опитвал - ще е сладко, ясно. На аромат - ми препечена захар. Чак пък бисквити...

Явно трябва да се изпича, изпарява доста повече време. Аз време не засичах, понеже вървеше повторение на мача Реал-Байерн и бях малко раздвоен... Но пък цвета ми хареса и реших да не го изпускам.
А че ще се разтвори, то е ясно. Нали се слага по време на варенето. Къде ще ходи...

Чакаме опита на Мартин.
Поздрави!

Re: Belgian Dark Strong Ale /Quadruple/

МнениеПубликувано на: 29 Апр 2017, 00:11
от mirix
Тъй като имам много свободно време, днес реших да бутилирвам. Да ама не. Не е кто в кег. Тов е бира която иска отлежаване. Не исках да намесвам пластмаси.
Честно върнах се в детската градина. Мръсни бутилки...
Мислех да свърша всичко днес на 13 ден.
Накиснах бутилките във. Разтвор на NaOH.
Утре ще плакна дезинфикцирвам и...
Захар на всяк бутилка, дъбов чипс...
Дали аз се лъжа или тези дрождаци не генерират мног СО2?

Re: Belgian Dark Strong Ale /Quadruple/

МнениеПубликувано на: 29 Апр 2017, 00:37
от Dejmos
Дъбов чипс в бутилките? Няма ли да е проблем при наливането после? Трудно ще го спреш да не влезе в чашите.

Re: Belgian Dark Strong Ale /Quadruple/

МнениеПубликувано на: 29 Апр 2017, 18:08
от KpaTyH
Изображение

Re: Belgian Dark Strong Ale /Quadruple/

МнениеПубликувано на: 29 Апр 2017, 23:30
от mirix
Не че и днес бутилирах. Изплакнах и накиснах пак във вода. Утре вече се надявам. Чипса като се намокри и полепва по стените и дъното. Гоня ванилията. Мисля да дозирам с 3 гр/л.
Пешо и твоето шише изплакнах, като битилирам ще ри го връча.

Re: Belgian Dark Strong Ale /Quadruple/

МнениеПубликувано на: 01 Май 2017, 00:59
от mirix
Ам главЪ.
Днес хеле бутилирах. По рефрактометър 10. По таблица уж 2,6 иде. Алкохол около 10%. имах и 6 л скрита лимонка - слаба бира с тези дрожди. Напълних я в пет бутилки и надух.
Извод:
Алкоол над 5% по усет
Вкус неутрален до към кенди. Съжелявам че не го опитах- кендито де
Газировка никаква, надух го на 5 Атм и седя 3 часа в хладилника.
Бутилирване:
От бързане забравих да сложа дъбов чипс. Имах някоя суинг топ бутилка там преотворих и добавих.
И сега чакаме. Прясна днескашна няма никакви качества.

Re: Belgian Dark Strong Ale /Quadruple/

МнениеПубликувано на: 15 Юни 2017, 10:31
от Martin
Стигна до финал в Загреб с 40 точки, ама не успя да влезе в тройката :(