Страница 1 от 1

Saison - Оранжево небето

МнениеПубликувано на: 30 Ное 2017, 15:47
от dr_slavov
Количествата са за 40л.
OG - 13,8; FG - малко под 1; IBU - 30; SRM - 11,5; ABV - 6,5%

Pilsner Malt - 6кг
Carapils - 1кг
Munich II - 1кг
Wheat Malt, Pale - 1кг
Special W - 0,5кг
Mosaic - 25гр/60мин
Mosaic - 25гр/20мин
Портокалова кора - 100гр/5 мин
Кориандър - 20гр/5 мин
Styrian Goldings - 40гр/2мин
Belle Saison - 22гр.

Озахаряване: 67С за 45мин, 76С за 10 мин, промивака. Ферментация: 25С. Бутилиране и кегиране като целта е: Volumes of CO2 - 2.5
Коментари:
- Това е оптималнаната Т за Belle Saison при по-ниска се държат безлично.
- Дрождите са много висока атеунюация. Може да се повиши още Т на озахаряване.

Re: Saison - Оранжево небето

МнениеПубликувано на: 30 Ное 2017, 20:54
от petiomalchev
Зимата как поддържаш температура на ферментация 25С
Аз миналата зима държах ферментатора в кухнята и температурата на мъстта беше 16-18С

Re: Saison - Оранжево небето

МнениеПубликувано на: 01 Дек 2017, 07:07
от Yaskata
с нагревател за аквариум става най-добре.
Не знам обаче дали се предлагат нагреватели чак за 25гр, моя е до 23

Re: Saison - Оранжево небето

МнениеПубликувано на: 01 Дек 2017, 12:21
от dr_slavov
Бирата е сварена на 13.10, темературита бяха доста различни. Но така или иначе от както имам хладилана витрина винаги я използвам за ферментация. Когато е студено изолацията и дейстава в обратна посока. Задържа отделената от дрождите топлина. Можеш да постигнеш значителна разлика с околната температура без допълнително подгряване.

Re: Saison - Оранжево небето

МнениеПубликувано на: 01 Дек 2017, 22:26
от petiomalchev
За нагревател за аквариум нещо не ме блазни идеята. Защото около него се вдига много висока температура и ме се знае как ще реагират дрождите.
Хладилната витрина това е друго нещо.