Страница 2 от 2

Re: Raw Ale (Суров ейл)

МнениеПубликувано на: 08 Юли 2019, 09:04
от Martin
Не е проблем зараза, все пак е пастьоризирана на 85 градуса, и ако си пазил хигиена, няма да е проблем.
Обаче съдя всичкият протеин е в бирата (казана буквално излиза с чисто дъно). Това води до доста бърза деградация на самия вкус на бирата, както и доста пяна.

Re: Raw Ale (Суров ейл)

МнениеПубликувано на: 08 Юли 2019, 17:30
от GunGod
Заради пяната ли не го газират скандинавците или те така си я пият май?

Re: Raw Ale (Суров ейл)

МнениеПубликувано на: 11 Юли 2019, 10:22
от Martin
Това също.
Като я газирам, и престои да кажем 2 седмици, пяната е ужасно много...

Re: Raw Ale (Суров ейл)

МнениеПубликувано на: 11 Юли 2019, 10:53
от Bones
Газировката бутилкова ли е или с СО2? Дрождите като цяло стабилизират ситуацията в бутилката и може да предотвратят част от въпросните проблеми. Иначе за пяната съм на мнение - колкото повече, толкова повече. Е, с разливна система вероятно си е проблем...

Re: Raw Ale (Суров ейл)

МнениеПубликувано на: 22 Юли 2019, 17:44
от ВескоВарна
Ekuanot се оказа много хубав хмел за сухо охмеляване. Много свеж аромат на геипфрут и др. плодове. Препоръчвам го!