Raggamuffin - APA

Съдържа теми с рецепти на участници в конкурси за най-добра домашна бира както у нас, така и в чужбина.
Моля всеки, който поства в този раздел да опише точно в кой конкурс е участвал, в какъв стил се е борил и естествено - каква награда е получил.
Да се спомене и годината на конкурса.

Модератор: Martin

Raggamuffin - APA

Мнениеот zion » 08 Май 2018, 20:56

Raggamuffin American Pale Ale -
3-то място на Трети Румънски Конкурс за Домашна Бира-2018

Начална плътност (OG): (°P): 13
Крайна плътност (FG): (°P): 3
Алкохол (ABV): 5.4 %
Цвят (SRM): 6.3
Горчивина (IBU): 42,2

Малц:
43,4% -Pale ale malt - 2,3кг
18,9% -Wheat Malt(Пшеничен) - 1,0кг
18,9% -Carapils - 1,0кг
9,4% -Carared- 0,5кг
9,4% -Pilsner - 0,5кг

Хмел:
6гр - Summit @ 60мин
15гр - Cascade @ 15мин
15гр - Centennial @ 15мин
15гр - Mandarina Bavaria @ 15мин
25гр - Cascade @ 5мин
25гр - Centennial @ 5мин
25гр - Mandarina Bavaria @ 5мин
30гр - Cascade @ 0мин Whirlpool
30гр - Centennial @ 0мин Whirlpool
30гр - Mandarina Bavaria @ 0мин Whirlpool



Еднотемпературно озахаряване на 66°C за 60мин
Mash out - 76C
Варене: 75 минути
Количество във ферментатора:21 л.

Дрожди:
US 05 - 11гр

Ферментация 19°C / 9 дни
zion
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 49
Регистриран на: 21 Окт 2016, 00:10

Назад към Рецепти получили награди

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта