50 SHADES - Gose

Съдържа теми с рецепти на участници в конкурси за най-добра домашна бира както у нас, така и в чужбина.
Моля всеки, който поства в този раздел да опише точно в кой конкурс е участвал, в какъв стил се е борил и естествено - каква награда е получил.
Да се спомене и годината на конкурса.

Модератор: Martin

50 SHADES - Gose

Мнениеот Текс » 15 Май 2019, 21:51

Първо място в категория "Кисели бири" 7-ми международен конкурс за домашна бира, София
Първо място в категория "Gose" и BoS на 4-ти международен конкурс за домашна бира, Букурещ


Малцове (Wayerman) - 5кг:
-Пилзнер - 2.3кг (46%)
-Пшеничен - 2.3кг (46%)
-Кисел - 0.4кг (8%)

Озахаряване;
Добавяне на половината от киселия малц в началото, останалият - след 50мин. от началото на озахаряване.
64*C/60мин
67*C/10мин
72*С/10мин

Boil size - 33l/10.2P

Варене - 60мин

Хмел - 9гр Магнум 12.4%/50мин
ИБУ -11
Добавки:
-Ирландски мъх/15мин
-Кориандър 35гр/10мин (1.3гр/л)
-Хималайска сол - 17.5гр (0.65гр/л)

Batch size - 26l
OG - 11.7P (1.047SG)

Yeast - US05
След края на ферментацията, добавена млечна киселина до достигане на Ph - 3.7

FG - 2.4P (1.009SG)
ABV - 5%

Една много лесна за изпълнение рецепта, евтина като материали и в същото време ефектен резултат. Ще се прави пак за летните жеги.
Благодаря #набожков за това, че сподели от неговото Гозе, както и рецептата :text-thankyoublue: . Аз съм я променил незначително.
Последна промяна Текс на 19 Май 2019, 19:36, променена общо 1 път
Текс
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 81
Регистриран на: 04 Сеп 2016, 11:23
Местоположение: Перник

Re: 50 SHADES - Gose

Мнениеот AtanasBozhkov » 19 Май 2019, 15:26

Като гледам си я насолил предимно:)))
AtanasBozhkov
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 63
Регистриран на: 19 Авг 2015, 17:22

Re: 50 SHADES - Gose

Мнениеот Текс » 19 Май 2019, 19:36

AtanasBozhkov написа:Като гледам си я насолил предимно:)))



Леле. Печатна грешка. Дано някой не е почнал да я прави вече. 0.65гр. Даже ще си редактирам поста, да не стават грешки.
Текс
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 81
Регистриран на: 04 Сеп 2016, 11:23
Местоположение: Перник

Re: 50 SHADES - Gose

Мнениеот deuspld » 21 Май 2019, 12:58

Привет,
а какви стойности на pH гоним в края на озахаряването?
Keep calm and кот' - тако'а!
Аватар
deuspld
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 34
Регистриран на: 08 Дек 2017, 12:57
Местоположение: Пловдив

Re: 50 SHADES - Gose

Мнениеот Текс » 22 Май 2019, 08:14

deuspld написа:Привет,
а какви стойности на pH гоним в края на озахаряването?


По-скоро в началото на озахаряването.
5.2 - 5.3
Текс
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 81
Регистриран на: 04 Сеп 2016, 11:23
Местоположение: Перник

Re: 50 SHADES - Gose

Мнениеот Yaskata » 20 Юни 2019, 16:48

Поздравление за успеха :)
Предполагам кориандъра и солта ги смяташ на база batch size?
на каква тмпература ферментира?
Аватар
Yaskata
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 311
Регистриран на: 01 Ное 2014, 18:37
Местоположение: София

Re: 50 SHADES - Gose

Мнениеот Текс » 21 Юни 2019, 22:16

Yaskata написа:Поздравление за успеха :)
Предполагам кориандъра и солта ги смяташ на база batch size?
на каква тмпература ферментира?



Яска, да, така ги смятам. Ферментира на 19-20 градуса във ферментатора.
Текс
Много приказва, малко вари
Много приказва, малко вари
 
Мнения: 81
Регистриран на: 04 Сеп 2016, 11:23
Местоположение: Перник


Назад към Рецепти получили награди

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron