Star Anise Stout

Модератор: Martin

Re: Star Anise Stout

Мнениеот miroslav_vylchev » 05 Фев 2017, 16:20

мога ли да вместо анасон да добавя малини
miroslav_vylchev
Сам си вари, сам си пие
Сам си вари, сам си пие
 
Мнения: 3
Регистриран на: 25 Яну 2017, 18:15

Re: Star Anise Stout

Мнениеот 5th-hokage » 05 Фев 2017, 19:29

Разбира се че можеш :) , но тогава няма да е същата рецепта :) може и по добре да се получи, може и по зле - не се страхувай да експериментираш - само си води записки какво си направил
Аватар
5th-hokage
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 357
Регистриран на: 18 Ное 2014, 11:35
Местоположение: София

Re: Star Anise Stout

Мнениеот Martin » 05 Фев 2017, 22:19

Малини на стаут.... Нещо не ми се връзва. Неща които вървят на стаут : лактоза, какао, анасон, сушени сливи, фурми, портокали, мента, джоджен, кокос, люти чушки, кестени... може да се сетя и за други. Ама малини... по към светли свежи бири или ламбици ме карат. Ама пробвай и докладвай.
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Star Anise Stout

Мнениеот Delikatesi.es » 17 Фев 2017, 20:56

Днес, 20 дни след бутилирането, вече определено ми хареса тази бира. Отлежаване му е майката.
Ето и как изглежда
[img]
20170217_174700.jpg
[/img]
Прикачени файлове
20170217_174700.jpg
Аватар
Delikatesi.es
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 45
Регистриран на: 22 Юни 2016, 15:26
Местоположение: София

Re: Star Anise Stout

Мнениеот petiomalchev » 18 Фев 2017, 11:19

Вчера и аз пробвах моята, от варката 26 дни.
Добавих малко и от мен в рецептата, охмелих преди бутилирането чрез филтър за водопровод 60 микрона, стана с по-силен аромат на хмел Аурора.
Добре се получи доволен съм.
petiomalchev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 238
Регистриран на: 09 Ное 2016, 00:11

Re: Star Anise Stout

Мнениеот ultrashock » 11 Апр 2017, 09:15

Бирата поотлежа на хладно и сега в момента е уникална. Лек вкус на кафе, анасона се усеща, напълно подходяща за сладки изкушения, пробвал съм я с кекс и с крем карамел. Интересното е, че до сега на майка ми са й странни моите бири, а тази й допадна.
Със сигурно ще я повторя през есенно-зимния сезон.
Прикачени файлове
20170303_171027.jpg
Аватар
ultrashock
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Окт 2016, 10:34
Местоположение: София

Re: Star Anise Stout

Мнениеот lhristov » 11 Апр 2017, 21:07

И аз правих тази рецепта. Смея да кажа: най-добрата ми бира, направена до сега. Това е моя стил, определено! Стила бира, който най ми харесва.
Адмирации за Мартин и благодарност, че сподели.

Колега съфорумец, даже мисля е модератор в раздела "вино", Илюшата, вкара глава във ферментора и пожела да опита проба ( на втория ден ферментираше бирата) и остана възхитен.
И си пожела: "Искам да я опитам тая бира готова".
Е... след като опита едно 0,7 литра бутилка пожела рецептата. Надявам се съм го спечелил за каузата! Макар че, той направи първи опит. Със нещо светло. Не му знам резултата.

Та... Молбата и питането ми е, мога ли да "постна" рецептата и в друг форум - ракиятаком?
Все пак, лоялно е така.
А, Мартин?
Ще цитирам източника си и автора на рецептата. То е ясно.
"Лоша бира няма, има само сгрешен стил."
Мартин -много уважаван от мен стиладжия!
lhristov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 101
Регистриран на: 29 Ное 2013, 23:20
Местоположение: София

Re: Star Anise Stout

Мнениеот Martin » 12 Апр 2017, 09:00

Разбира се, нямам възражения :)
carpe cervisiam
Аватар
Martin
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1062
Регистриран на: 29 Юли 2014, 16:16
Местоположение: Сливен

Re: Star Anise Stout

Мнениеот Dave Lombardo » 28 Апр 2017, 15:40

Чудя се дали да не зяносам варката, като вместо анасон бутна малко карамфил...
или пък съвсем да омажа всичко, като ги смеся...
макар, че малко ми се бият като аромати...
или да бухна карамфил + канела, да спретна една коледна варка преди лятото... :D
а в крайна сметка, докато се чудя, може и да оставя стаутчето неароматизирано :)
Мнения?
DRUNK BEFORE DISHONORED!
Аватар
Dave Lombardo
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 183
Регистриран на: 19 Фев 2016, 14:16
Местоположение: Варна

Предишна

Назад към Ейлове (горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта