Saison - Оранжево небето

Модератор: Martin

Saison - Оранжево небето

Мнениеот dr_slavov » 30 Ное 2017, 15:47

Количествата са за 40л.
OG - 13,8; FG - малко под 1; IBU - 30; SRM - 11,5; ABV - 6,5%

Pilsner Malt - 6кг
Carapils - 1кг
Munich II - 1кг
Wheat Malt, Pale - 1кг
Special W - 0,5кг
Mosaic - 25гр/60мин
Mosaic - 25гр/20мин
Портокалова кора - 100гр/5 мин
Кориандър - 20гр/5 мин
Styrian Goldings - 40гр/2мин
Belle Saison - 22гр.

Озахаряване: 67С за 45мин, 76С за 10 мин, промивака. Ферментация: 25С. Бутилиране и кегиране като целта е: Volumes of CO2 - 2.5
Коментари:
- Това е оптималнаната Т за Belle Saison при по-ниска се държат безлично.
- Дрождите са много висока атеунюация. Може да се повиши още Т на озахаряване.
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 547
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Saison - Оранжево небето

Мнениеот petiomalchev » 30 Ное 2017, 20:54

Зимата как поддържаш температура на ферментация 25С
Аз миналата зима държах ферментатора в кухнята и температурата на мъстта беше 16-18С
petiomalchev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 238
Регистриран на: 09 Ное 2016, 00:11

Re: Saison - Оранжево небето

Мнениеот Yaskata » 01 Дек 2017, 07:07

с нагревател за аквариум става най-добре.
Не знам обаче дали се предлагат нагреватели чак за 25гр, моя е до 23
Аватар
Yaskata
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 308
Регистриран на: 01 Ное 2014, 18:37
Местоположение: София

Re: Saison - Оранжево небето

Мнениеот dr_slavov » 01 Дек 2017, 12:21

Бирата е сварена на 13.10, темературита бяха доста различни. Но така или иначе от както имам хладилана витрина винаги я използвам за ферментация. Когато е студено изолацията и дейстава в обратна посока. Задържа отделената от дрождите топлина. Можеш да постигнеш значителна разлика с околната температура без допълнително подгряване.
Аватар
dr_slavov
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 547
Регистриран на: 11 Май 2015, 17:31
Местоположение: Шумен

Re: Saison - Оранжево небето

Мнениеот petiomalchev » 01 Дек 2017, 22:26

За нагревател за аквариум нещо не ме блазни идеята. Защото около него се вдига много висока температура и ме се знае как ще реагират дрождите.
Хладилната витрина това е друго нещо.
petiomalchev
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 238
Регистриран на: 09 Ное 2016, 00:11


Назад към Ейлове (горна ферментация)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта