Перфорирана неръждаема ламарина

Дискусия относно методи и приспособления за по-добро и по-бързо прецеждане и промиване на малцовите трици.

Модератор: Martin

Перфорирана неръждаема ламарина

Мнениеот st_jivko » 01 Апр 2015, 15:00

Всъщност тази тетка в средата не е нужна.
Важна е перфорираната ламарина с диаметър
около 300мм.И диаметър на отворите 2.0-2,5мм.
За съжаление в EBay цената е разочароваща.
Изображение
Аватар
st_jivko
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 324
Регистриран на: 01 Мар 2015, 15:02
Местоположение: гр.Ямбол

Re: Днес контролер утре автомат за майшуване

Мнениеот cervesa » 01 Апр 2015, 20:31

karasinet е"взел" тази "снимка" от нет.-а :angry-screaming:
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Днес контролер утре автомат за майшуване

Мнениеот victoryvt » 02 Апр 2015, 08:33

Перфорирана ламарина от неръждавейка се продава и в България.
Лично аз ползвам такова лъжливо дъно, но с добавена още една по-фина мрежа, защото дупките на перфорираната ламарина бяха големи.
Направено е и на панти, за да може да се сгъва и така да се поставя и вади по-лесно.
Търсете фирма Монолит за всякакви перфорирани ламарини. Тук до мен ги има в Г.Оряховица. Има и други фирми - в Плевен например.
http://www.monolit99.com/
Е, не знам дали режат парчета, но цената на 1кв. м. е около 50лв.
А има и друго - най-лесният начин да се направи лъжливо дъно е - медна тръба сгъната на кръг с диаметър колкото е съда и на този кръг да се опъне и запои мрежа от неръждавейка.
Може всеки да си я изреже с ножица за ламарина, а запояването може да стане и с мек припой - Sn97Cu3 - калай + мед - става за храни.
Като флюс се ползва фосфорна киселина за неръждавейката или смес от нишадър и глицерин - има и готови флюсове по железариите и подобни магазини.
Един 60-100 ватов поялник ще свърши работа + ако имаш пистолет за горещ въздух.
Ако нямаш - палиш си газовия котлон и загряваш детайлите на него като гледаш да не се опушат много и после с поялника запояваш.
Варианти много....
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Днес контролер утре автомат за майшуване

Мнениеот st_jivko » 02 Апр 2015, 10:07

Такава ниска цена никой не ми е давал.
Навсякъде ми искат от 100 лв.нагоре и то за
0,3-0,7 кв.м/DF,МПМ,Формо,Евроситекс,Аспро
и още поне 7 фирми/.Даже в OLX има,но
пак става дума за 100 лв.
Сега ще проуча въпроса с посочената фирма.
Аватар
st_jivko
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 324
Регистриран на: 01 Мар 2015, 15:02
Местоположение: гр.Ямбол

Re: Днес контролер утре автомат за майшуване

Мнениеот victoryvt » 02 Апр 2015, 15:51

Зависи от дебелината на ламарината и дупките. 50лв. беше за най-тънката и с най-ситни дупки.
Ако ще е само една ламарина лъжливото дъно - няма да стане с нея, а с някоя поне 2 или 3мм. , а тя може и да удари 100-тачката :)
Аватар
victoryvt
Администратор
Администратор
 
Мнения: 2089
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 16:16
Местоположение: В.Търново

Re: Перфорирана неръждаема ламарина

Мнениеот cervesa » 02 Апр 2015, 17:35

Живко,нарежи си една тръба и ще си решиш проблема!
cervesa
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 1115
Регистриран на: 29 Дек 2012, 00:38

Re: Перфорирана неръждаема ламарина

Мнениеот st_jivko » 02 Апр 2015, 22:32

Проблемът ще бъде решен с подръчни материали.
С надупчена подложка за пица,или с генгир и неръждаем
цедак.Нямам време засега,но при първа възможност ще
обиколя магазините за домашни потреби.
Помпата обаче пристигна.
За заинтересуваните-отправна точка ми е
руската "Пивоварус 30",копие на "Braumeister".
Аватар
st_jivko
Майстор на лакардията и пивоваренето
Майстор на лакардията и пивоваренето
 
Мнения: 324
Регистриран на: 01 Мар 2015, 15:02
Местоположение: гр.Ямбол

Re: Перфорирана неръждаема ламарина

Мнениеот krasinet » 18 Май 2015, 02:46

За каква снимка говориш cervesa? :o
За тази ли?
Прикачени файлове
1781808_421608834609004_139891024_o.jpg
krasinet
Колкото вари, толкова и споделя
Колкото вари, толкова и споделя
 
Мнения: 32
Регистриран на: 02 Мар 2013, 21:22


Назад към Прецеждане и промиване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron