Лаутертюн тип "съд в съд" с канелка

35.00лв.

Ръчно изработена система за прецеждане на бирената мъст след озахаряване и преди варене.
Обем - 25л.

Представлява два еднакви съда един в друг като на долния е монтирана канелка за бидон, а на горния дъното е надупчено с отвори с малък диаметър (на решето).

Използвайте съда по следния начин :
1. Изгребете с решетъчна лъжица или цедка гъстото от тенджерата в която сте озахарили и го изсипете на дъното на съда за прецеждане.
2. Внимателно влейте течното от тенджерата , така че да не се размести много леглото от трици на дъното на съда за прецеждане.
3. Развийте канелката и източете 1-2 литра мътна пивна мъст, след което ги влейте обратно горе. Следващите литри източете във варилния съд или помощна кофа.
4. Започнете да вливате с канче водата за промиване (темп. около 78 гр.) така че да не оставяте леглото от трици сухо. Но не и да се влива всичката вода наведнъж.
5. Регулирайте дебита с канелката така че да е нито много слаб, нито много силен.
6. Ако след известно време установите че дебитът е намалял драстично - затворете канелката, влейте малко повече вода , разбъркайте до дъно и рециклирайте първия литър изтекъл от канелката, след това продължете до следващото запушване.
7. Добре е да се предвиди някакъв клин за подлагане под съда , за да може да е леко наклонен в посока канелката, така че да остане съвсем малко мъртъв обем в него.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 2кг.
  • 6 Брой в наличност


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 24 January Thursday, 2013.

Вашият IP адрес е: 3.238.116.201
Copyright © 2024 beer-bg.com. Powered by Zen Cart.